Kristian Theodor Christensen

Fra 1949 og er født og opvokset i Outrup nord for Varde. Jeg har altid boet i stor natur. Nærheden til Vesterhavet og naturen langs Vestkysten, har haft rigtig stor betydning for mig.


Er læreruddannet og sideløbende med lærerjobbet har jeg været aktiv billedkunstner.


Gennem årene har jeg rejst, samlet inspiration og skitset mine indtryk, i mange dele af verden. Men den største inspiration har de nordatlantiske områder, bl.a. Færøerne, givet mig.


Siden 1989 har jeg boet på Vestsjælland tæt på Tissø og flyttede 2021 til Højbyen i Kalundborg. Her i baghuset, der støder op til Munkesøgade, har jeg indrettet mit værksted.

At tegne og male har altid været min store passion.

Mine værker er lige så varierede og omskiftelige som de indtryk, jeg møder gennem livet. Men tre hovedområder har min interesse:


Det fortællende billede: At gengive en historie eller begivenhed, som appellerer til vores nysgerrighed og fantasi, og som får os til at tænke over vor egen nutid. Mit store forbillede er Pieter Breugel d. Ældre – uden sammenligning i øvrigt. De gamle fortællinger bl.a. fra Bibelen og de islandske sagaerne er for mig en kraftig motor for fantasien. Når jeg udtrykker mig i billeder, er det for at videregive en oplevelse jeg har og i håb om, at billedet fanger noget hos beskueren.  Naturskildringen er den visuelle oplevelse, mens mine ”fortællende” billeder skal indbyde til eftertanke. 


Landskabet: Jeg tegner rigtig meget – og især landskaber. Naturen er i mine malerier, og jeg udfordres især ved at lade farverne tage over og det genkendelige træde i baggrunden. Motiverne i mine landskaber har jeg søgt og fundet herhjemme, men også i de nordatlantiske egne.


Det abstrakte billede: Malerarbejdet med farverne i hovedrollen har vokset sig stærkere hos mig med tiden. At finde den rigtige balance mellem farve og form – eller manglen på form, er en vedvarende og spændende udfordring.


Akryl er mit foretrukne materiale. Jeg maler tit på træplade, hvor jeg har mulighed for at mikse akrylmaling, fedtkridt og papirklip. Når jeg rejser, er skitsebogen og akvarelfarverne mine trofaste følgesvende. Jeg har bl.a. udstillet på Sønderskov Slot i Midtjylland og i Møstings Hus på Frederiksberg. I 2018 fik jeg en bestilling på tre billeder til Buerup Kirke, hvor de hænger i dag.